Вход | Регистрация

Остров на промяната и алтернативата = УзанаПолянаФест

Остров на промяната и алтернативата = УзанаПолянаФест
УзанаПолянаФест

За поредна година "УзанаПолянаФест" зове екоманиаците и любителите на здравословния начин на живот и природата.

Всеки посетил красивото място над Габрово - Узана ще има възможност да види, участва и консумира - екоакадемия и арт-ателиета, презентационен и дзен–центрове, уникален екопазар на малки производители с продукти, включително на български биопродукти от цялата страна и впечатляваща музикална програма за планинските вечери.

УзанаПолянаФест е пътешествие из "страната на алтернативите” за по-осъзнат и отговорен живот, където можете да намерите множество "острови на промяната”:

В презентационния център ще се представят хора, които с начина си на живот и бизнеса си осъществяват промяната в страната към по-осъзнат и чист свят. Ще бъдат представени теми, обхващащи проблеми от опазването на биорзанообразието до това как да създадем общество, което рециклира на 100% отпадъците си. Сред лекторите са екологично сдружение "За Земята”, група "Де Растеж”, Българска Фондация Биоразнообразие, Центърът за спасяване на диви животни и много други.

Специален гост в програмата на тазгодишното издание на фестивала е Джон Мълроу от Илинойския университет, който с работата си по цял свят разпространява посланието за силата на малките решения да бъдат реалната причина за голямата промяна в мисленето и поведението на съвременното ни консуматорско общество. Градско земеделие, компостиране, иновации в техниките за рециклиране са само някои от темите, които младата звезда от Илинойс ще засегне на Узана.

Джон работи с общности по цял свят за промяната, която идва отдолу-нагоре, а не е наложена от институции или законодателство. Той ще ни зарази със своята вяра, че промяната на културата ни на потребление може да е ключът към истинската глобалната промяна на 18-ти юли (петък), от 17.30 ч. и на 19-ти юли (събота), от 19.00 ч.

Остров на промяната и алтернативата = УзанаПолянаФестУзанаПолянаФест

Освен всички еко-активности като радио-проследяване на костенурки с Фондация "Геа Челониа”, изкачване на връх Исполин с габровците от "Мечти и отбори” и десетките вълнуващи игри в ЕкоАкадемията, Ви очаква и атрактивна вечерна програма с групите Мерудия, БОНБОГ - Тъпани и Гайди, Funkaround, VoxBox - SKILLER и Павел Терзийски и Венци Благоев Jazztet.

Фокус тази година е връзката между личната и обществена промяна и нуждата от нов подход, който не изключва индивида. Затова и програмата, приютена в дзен-центъра е много по-богата от предходните издания.

Там ще можете да откриете екзотични предизвикателства за съзнанието и тялото като "Космически кораб за душата” на йога-студио Магайа, новият формат "Дръм-денс”, където ще можете да отключите потенциала на тялото ви да реагира спонтанно на музиката или да сте от тези, които създават ритъма.

Фестивалът е място, където, според публиката от предни издания  "растат отговорно малки земляни” и това се дължи преди всичко на изобилието от образователни игри и лудите ентусиасти, които ги организират, за да заразят децата с отговорно отношение към природата в Детския център. Игра за Черноморието на Световния фонд за дивите животи, игра, с която малките ще могат да научат езика на дивите животни с Българска Фондация Биоразнообразие и игра, която помага на малките да опознаят местността Узана са само малка част от това, което децата могат да правят на там.

В Арт-ателиетата пък, нов живот ще получава всичко онова, което доскоро сме смятали за ненужно, като ни напомня, че в огледалната страна на консуматорската култура е именно културата на творчеството, в което можем да творим вместо да потребяваме в несвяст.

"УзанаПолянаФест" - 18-19-20 юли се провежда за четвърта поредна година. Това е форум, където практикуващите зеления лайфстайл и отговорните към природата се събират, за да споделят опит, почерпят знания, намерят съмишленици на зелените си идеи или просто да прекарат три незабравими дни в приятни емоции на едно зареждащо с положителна енергия място - местността Узана.

Входът, както винаги досега, е свободен, а програмата - изобилна палитра от занимания – до едно показващи "възможния друг живот”.

Фестивалът се организира от Фондация "Тайм Екопроекти”, с финансовата подкрепата на Министерство на околната среда и водите чрез Предприятие за управление на дейностите по опазване на околната среда и Община Габрово.

<< Sever.bg във Facebook >>Докладвай за нередност в статията
Добави коментар