Вход | Регистрация

Кандидатурата за дряновска стипендия е открита

Кандидатурата за дряновска стипендия е открита
iNews/Радила Радилова

Започнаха номинациите за носители на стипендията "Архимандрит Максим Райкович” за дряновски ученици и студенти за учебната 2013/2014 година. Паричните награди се раздават ежегодно, а за тях може да се кандидатства до 15 юли тази година. Заявления се подават в Общински съвет – Дряново.

Учениците, кандидатстващи за стипендия "Архимандрит Максим Райкович”, не само трябва да са жители на община Дряново, но и да учат там. Има и други изисквания - успех най-малко 5,50, получени награди от олимпиади, състезания и конкурси с обществена ангажираност. Студентите, които са жители на община Дряново също могат да се възползват от финансирането. Те също трябва да имат успех над 5.50, да са получавали награди от областни, национални и международни олимпиади, конкурси и състезания и да не са прекъсвали обучението си по неуважителни причини.

Правилникът за стипендия "Архимандрит Максим Райкович” за дряновски ученици и студенти е публикуван в Раздел "Правилници” на сайта на Общински съвет – Дряново (www.obs-dryanovo.com) и в Раздел "Общински съвет”, подраздел "Наредби, програми” на сайта на Община Дряново (www.dryanovo.bg).

Паричната награда е учредена през 2008г., с решение на Общинския съвет, послучай 150-тата годишнина от създаването на Дряновското класно училище. Целта на стипендията е да бъдат подпомогнати талантливи дряновски ученици и студенти, показали отлични резултати в учебния процес, в извънкласните дейности и проявили активност в обществения живот.

<<Sever.bg във Facebook>>

 Източник: Община Дряново
Докладвай за нередност в статията
Добави коментар