Вход | Регистрация

Откриват Детски полицейски управления в 4 училища в област Габрово

На 16 май ще започне полицейско обучение на ученици от четирите общини на Габровска област

Откриват Детски полицейски управления в 4 училища в област Габрово
ОДМВР - Велико Търново

Стартът на Националната програма "Детско полицейско управление" в Габровска област ще бъде даден на 16 май. В четири училища от областта ще се проведат тържества за откриването на двегодишно обучение в няколко направления.

В него се включват ученици от НУ "Васил Левски" - Габрово, СОУ "Васил Левски" - Севлиево, СОУ "Максим Райкович "- Дряново и СОУ "П.Р. Славейков" - Трявна, които ще сформират свое Детско полицейско управление.

Те ще имат възможност да се запознаят с дейността на полицейските служби, да оказват първа долекарска помощ /при ухапвания, измръзване, фрактури, изгаряне/, да се обучат в детска полицейска лична защита и безопасност на движението.

Програмата включва още действия при извънредни кризисни ситуации, бедствия и пожари. Предвиден е и модул "Здраве, етика и право", в който ще бъдат представени теми, свързани с християнските празници, с вредата от употребата на цигари, алкохол и наркотици, и др.

Директорите на четирите училища и началниците на районни управления ще сключат споразумения за партньорство на 16 май. Тогава ще положат клетва и малките доброволци.

  << Sever.bg във Facebook >>Докладвай за нередност в статията
Добави коментар