Вход | Регистрация

Габровци ще проверяват колко са грамотни

Габровци ще проверяват колко са грамотни
Снимка: sxc.hu

Кампанията "Бъди грамотен" ще гостува в Габрово навръх 24-ти май. Всички жители и гости на града ще могат да тестват познанията си по български език от 10.00 до 14.00 часа на пл. "Възраждане" в града.

Няма ограничение във възрастта за безплатната проверка грамотността. Всеки желаещ ще може да попълни тест и чрез него да разбере има ли и къде са пропуските му по правопис. Организаторите са подготвили "контролни" в 3 възрастови групи – за начален, среден и за горен курс. Те са съставени съобразно учебният материал и включват най-често допусканите грешки. Проверката ще е писмена, няма да отнеме повече от няколко минути и ще ви помогне да разберете "куца ли ви" българският език.

Освен вътрешно удовлетворение, всички които са решили тестовете без грешка ще получат и награда.

Гостуването на "Бъди грамотен" в Габрово е част от поредния Пролетен правописен маратон. То е възможно благодарение на подкрепата на община Габрово. Кампанията вече премина през градовете Пловдив и Димитровград, а следващата спирка ще бъде Варна.

Националната кампания "Бъди грамотен" се организира от Академика БГ за 4-та поредна година. В нея досега са се включили над 23 000 души.

<< Sever.bg във Facebook >>Източник: Община Габрово
Докладвай за нередност в статията
Добави коментар