Вход | Регистрация

Честит първи учебен ден, България!

Честит първи учебен ден, България!

Началникът на Регионално управление на образованието-Габрово Георги Маринов увери, че няма да има недостиг на преподаватели през новата учебна година. Пред Дарик той каза, че всички обявени свободни места ще бъдат заети.
 
1200 преподаватели влизат в класните стаи на училищата в област Габрово. 9753 са ученицитеот първи до дванадесети клас. Първокласниците са 863. 120 по-малко са учениците тази година.
 
По решение на Министерски съвет се предприемат сериозни стъпки, за да бъдат обхванати и задържани в училище всички деца и младежи, които подлежат на задължително образование.
 
По думите на Маринов, в системата се полагат много усилия, за да бъдат обиколени домовете им. В обиколките се включват служители на МВР, медиатори, директори на училища и представители на други институции.
 
"В област Габрово има добър обхват на деца и ученици”, каза Маринов.
 
Началникът на РУ насочи вниманието към факта, че има случаи на записани в училищата ученици, които регистрират дълги отсъствия.

Цялото интервю с Георги Маринов, началник на Регионално управление на образованието, може да чуете днес в програмата на Българското национално Дарик радио, след 10:00 часа.
Георги Маринов: "Честит първи учебен ден, България!” 

"Уважаеми дами и господа,

Уважаеми учители,

Скъпи ученици,

В този празничен септемврийски ден най-сърдечно ви поздравявам с откриването на новата учебна година. Година, която изправя пред нас огромни предизвикателства. Година, в която реформата в образованието ще покаже своите реални измерения.
 
Вярвам, че общите усилия на всички нас ще доведат до очакваните резултати.
 
Днес звънецът приканва младите хора към класните стаи. За някои това ще бъде за първи път, за други – за пореден, а за трети – за последен. Но за всички тях, празникът е вълнуващ, изпълнен с различни, дори противоречиви чувства. Може би най-трепетни са на тези, които ще прекрачат прага на училището за първи път.
 
Скъпи първокласници, днес вие тръгвате по един непознат път, изпълнен с много интересни и любопитни неща. Пожелавам ви да съчетавате умело игрите и науката. Доверявайте се на вашите учители, за да бъдете един ден горди с избраното от вас училище.
 
Да е успешна учебната година и на вас, скъпи ученици. Продължавайте все така да трупате знания, да постигате успехи в училищните и извънучилищни изяви, да растете достойни граждани на нашето общество.
 
Да е успешна новата учебна година и на вас, скъпи учители – в мисията ви да дарявате знания на младите хора. Вярвам, че ще бъдете все така силни и отговорни в преодоляване на новите предизвикателства.
 
Успешна да бъде и за вас, уважаеми родители, които сте повярвали в училището и сте му поверили бъдещето на своите деца.
 
Честит първи учебен ден на всички. Честит първи учебен ден, България!”. 

източник: dariknews.bg Докладвай за нередност в статията
Добави коментар