Вход | Регистрация

Повече руски език в училище?

Подобряване на възможностите за изучаване на руски език в детските градини и училищата в Община Габрово бяха обсъдени на работна среща в кабинета на зам.-кмета Нела Рачевиц, информират оттам.

Бе подчертано, че засиленото присъствие на руската култура ще спомогне и за повишаване интереса към руския език. Беше предоставена и актуална информация за кандидатстване по програми за стаж на български учители в Русия, както и за участие на ученици в летни лагери, където в приятелска среда може да се общува и да се провеждат интелектуални занятия на руски език. Споменаха се и възможностите за получаване на методическа, специализирана и художествена литература на руски език.

Разговорите бяха инициирани от  началникът на отдел "Подпомагане на руските училища” към агенция Россътрудничество на Министерство на външните работи на Руската федерация, Наталия Чередниченко и водещия експерт в поддръжката на руски език Олга Василевна. На срещата присъстваха и представители на Национално движение "Русофили.”

Визитата на Наталия Чередниченко и Олга Василевна в Община Габрово е част от официалното им посещение в България, чиято цел е да се установят контакти с различни институции и общини и да се намерят начини за задълбочаване на сътрудничеството между България и Русия чрез изучаването на руски език от подрастващото поколение.

<<Sever.bg във Facebook>>Докладвай за нередност в статията
Добави коментар