Вход | Регистрация

Весел празник в "Слънце" в Трявна

Забавна инициатива организира детска градина "Светлина" в Трявна за и със своите малчугани. Тя е част от кампанията "Мамо, татко, прочети ми приказка!" и е във връзка с "Походът на книгите" на Асоциация "Българска книга". Свързана е с Международния ден на детската книга – 2 април и Международния ден на книгата – 23 април.

С литературно - музикална програма  "Обичам те, Родино!" по стихове на Елисавета Багряна започна тържеството. То продължи с откриване на библиотека в детската градина. За нейния фонд бяха дарени много книги от Общината, гостите, родители и приятели на децата.

По време на празника кметът на Трявна инж. Драгомир Николов връчи награди на децата, лауреати  от Националния конкурс "Орфеево изворче", провел се в Стара Загора. Това са Мария Данаилова на 6 г.. Тя  получи Златна Орфеева лира. Джулия Иванова на 4 г. зае първото място и е със златен медал, а Марк Боян Константинов на 4 г., второ място е с медал. Тримата получиха и почетни грамоти за постиженията си.

Диана Станчева, музикален ръководител, която първо място във видео конкурса за представяне на българския обичай "Коледари", също получи почетна грамота.

Днес програмата в детската градина предвижда традиционното четене на приказки в детската градина от общественици, родители и приятели на детската градина.

<< Sever.bg във Facebook>>Източник: Община Трявна
Докладвай за нередност в статията
Добави коментар