Вход | Регистрация

"Орлово гнездо" - звук и светлина

"Орлово гнездо" - звук и светлина
Областна администрация - Габрово

Макет "Орлово гнездо" - звук и светлина получи Областна администрация – Габрово. Подаръкът е от ученици от СОУ "Васил Левски" в Севлиево. Те посещават ЗИП - История и цивилизация, с ръководител старши учител Йорданка Митева. 

Макетът е изцяло изработен от природни материали. Към него по находчив начин децата са успели да вградят лампички, които да го осветяват, а за по-голямо въздействие звучат и патриотичните песни – "Стани, стани юнак Балкански”; "Боят настана”; "Вятър ечи”; "Тих бял Дунав” и "Край Босфора”.

"Целта ни е да покажем героизма и величието на подвига на българските опълченци, защитавали Шипченския проход от османските орди на Сюлейман паша в Руско-турската освободителна война през месец август 1877година”, заявиха учениците. Те се надяват по този начин "да възпитат гордост и преклонение пред безпримерния героизъм на българските опълченци и руските войски загинали за свободата на Майка България.”

Макетът "Орлово гнездо" - звук и светлина бе връчен на Областна администрация във връзка с тазгодишното Националното честване на Шипченска епопея. В дните на Националното честване - 21-26 август той ще бъде официално представен.

<<Sever.bg във Facebook>>Областна администрация - Габрово
Докладвай за нередност в статията
Добави коментар