Вход | Регистрация

"Повече ЗаЕдно"

Осем ателиета, които допринасят за бъдещата професионална ориентация на габровските ученици със специални образователни потребности са създадени през учебната 2012/2013 година в града. В тях се организират различни занимания по интереси, които подпомагат социализацията на младежите като развиват техните таланти.

Образователните ателиета в общинските училища са създадени по проект "Повече ЗаЕдно" и допринасят за бъдещата професионална ориентация на децата. Занятията в тях се ръководят от обучени педагози по разработени от тях специализирани програми, според индивидуалните нужди на учениците. В ателиетата младежите рисуват, апликират, моделират, изработват тематични пана от природни и отпадъчни материали. В творческия процес с удоволствие се включват и родителите.

Инициативата има за цел да се разширят интересите и талантите на всяко дете със СОП. Заниманията подобряват координацията, социалните умения и способностите за работа в група. Преодоляват се различията и се постига влияние чрез позитивни ролеви модели. Дейностите се провеждат в обзаведените по проекта ресурсни кабинети. До момента в ателиетата по интереси са се включили 46 интегрирани ученици.

Проектът "Повече ЗаЕдно" подпомага обучението на деца и ученици със специални образователни потребности в община Габрово. Той се финансира от Европейския социален фонд чрез Оперативна програма "Развитие на човешките ресурси”. Общата му стойност е 370 525, 76 лева, а периодът за реализация – 24 месеца.

<<Sever.bg във Facebook>>Източник: Община Габрово
Докладвай за нередност в статията
Добави коментар