Вход | Регистрация

„ДНЕС“ спря „сливането“ на две гимназии в Дряново

Професионалните училища засега запазват самостоятелния си статут

Частичен, но твърде важен успех е постигнат по отношение сливането на две гимназии в Дряново. Усилията на ръководството и педагогическата колегия на икономическата гимназия града, на Гражданско движение "ДНЕС” и на Инициативния комитет "Против преобразуването чрез сливане на ПГИ "Рачо Стоянов” – Дряново и ПТГ ”Димитър Крусев” – Дряново в Професионална гимназия "Рачо Стоянов” Дряново дадоха резултат, информира областният координатор на ГД "ДНЕС” – Габрово Анатолий Антов.

Предложението за сливането на двете професионални гимназии в града, което кметът на Община Дряново Иван Николов бе внесено за разглеждане от местния управленски орган, е оттеглено от заседанието на Общинския съвет в града. По думите на Антов то е недообмислено, пълно с неточности, преиначени факти и тенденциозни заключения.

Аргументите за "оптимизацията" с обединяването на двете училища ще бъдат подложени на широко обществено обсъждане, вкл. И с медийна разгласа.

От областната структура на "ДНЕС” поемат ангажимента да осигурят широко присъствие на медии и да поканят на предстоящите форуми високопоставен представител на Министерството на образованието и науката.

Въпросът ще бъде дискутиран отново на януарската сесия на Общинския съвет в Дряново.

<< Sever.bg във Facebook >>gabrovonews.bg
Докладвай за нередност в статията
Добави коментар