Вход | Регистрация

"Ден на кандидат-студента" в Габрово

Ще присъстват представители от повечето ВУЗ-ове

"Ден на кандидат-студента" в Габрово
Снимка: Thinkstock/Guliver

"Ден на кандидат-студента” организира Националният център за кандидатстудентска подготовка и информация в Габрово.

Кандидатстудентската борса за документи, справки и литература ще се състои на 10 март от 10:00 часа в залата за срещи и събития на Регионална библиотека "Априлов-Палаузов”.

Борсата ще предоставя актуална информация, справочници, помощни и рекламни материали за университети и колежи. Желаещите ще могат да подадат документи за предварителни и основни изпити в представените ВУЗ-ове.

33 висши учебни заведения от България ще присъстват, като сред тях ще бъдат Софийски университет "Св. Климент Охридски”, Университет по национално и световно стопанство – София, Великотърновски университет "Св. св. Кирил и Методий”, Технически университет – София и Технически университет – Варна, Медицински университет – Варна и Медицински университет – Плевен, Пловдивски университет "П. Хилендарски”, Аграрен университет – Пловдив и други.

Според сътрудниците от Центъра за кандидатстудентска подготовка и информация и библиотечните специалисти – кандидатстудентите са интересуват от това какви са специалностите; къде е възможно да се кандидатствува с успеха от матурите; какви и колко изпити се полагат; какви материали са необходими и подходящи за подготовката им; какви са таксите за кандидатстване; има ли задочна и/или дистанционна форма на обучение за интересуващите ги специалности.

Най-голям е интересът спрямо Софийски университет, УНСС, Великотърновски университет, техническите университети в София, Варна и Габрово.

<< Sever.bg във Facebook >>Докладвай за нередност в статията
Добави коментар