Вход | Регистрация

Мошениците Анчо и Дико отиват зад решетките

Мошениците Анчо и Дико отиват зад решетките

Районна прокуратура-Габрово постигна осъдителна присъда по внесен обвинителен акт за  двама извършители на измама в големи размери. Анчо е осъден на четири години лишаване от свобода при строг режим. Съучастникът му Дико ще изтърпи наказание от пет години лишаване от свобода при общ режим.

39-годишният Анчо и 42-годишният Дико са признати за виновни, че за времето от 11 до 17 август 2015 г. успели да заблудят габровец, че постъпилите в сметката му 32 000 лева са собственост на тяхна фирма. Той трябвало да ги изтегли и да им ги даде, за да постъпи на работа при тях. 

Пострадалият притежавал наследствено жилище в Габрово. През август 2015 г., прибирайки се към домът си, бил застигнат от Дико, който му се представил под името "Дачо". По време на разговора му предложил да работи при него като касиер и добавил, че притежава няколко магазина.


След този разговор обвиняемите се срещнали няколко пъти с пострадалия, водели го в няколко града и го черпили. При срещите Дико обяснил на пострадалия, че ще го наеме на работа, като ще му плаща 600-700 лв., ще му внася осигуровките и ще му открие банкова сметка, по която да получава преводи на служебни средства.

За да бъдел сигурен, че няма да злоупотреби със служебните пари поискал, като гаранция пострадалият да упълномощи колегата му Анчо с права върху имота си. Пострадалият се съгласил  и дал пълномощно, чрез което да се разпорежда с жилището му в Габрово.

В този период с пълномощното обвиняемите продали жилището на пострадалия за сумата от 32 000 лв., а парите били преведени по откритата преди това банкова сметка на името на собственика Николай.


След като превода бил направен, Дико и Ачо се обадили на пострадалия и му казали, че трябва да изтегли средствата от сметката си и да им ги предаде, под предлог че са служебни.

 Присъдата подлежи  на обжалване пред Окръжен  съд-Габрово.  

източник: dariknews.bgДокладвай за нередност в статията
Добави коментар