Вход | Регистрация

Ивелина Петрова: "Честността е най-добрата политика!"

Ивелина Петрова: "Честността е най-добрата политика!"

Изявление на Ивелина Петрова, зам.-областен управител, направено при представяне отчета на мандата:

"Ние с г-жа Баева дойдохме като отговор на времето. С подаването на оставка и идването на служебното правителство стана ясно, че механизмите, по които работи властта, не сработват добре. Това отвори пътя на новото поколение политици с морал и чест, за които политиката няма корпоративни цели. Ние с г-жа Баева принадлежим към тях и като такива ще продължаваме да даваме най-доброто от себе си.

Първото, което искам да кажа е, че дейността на ръководството на Областна администрация не е била ръководена от партийни повели и поръчки. Много пъти служебният кабинет беше обвиняван в кадруване. Е, тук кадруване не е имало. Така че тази теза, говоря за област Габрово, не важи.

Имахме възможността да работим без никакви партийни наставления. Хората работят най-пълноценно, когато имат възможност да дадат най-доброто от себе си и се наслаждават на резултатите, без някой да ги притиска в ъгъла. За съжаление, в реалната политика има много примери в другата крайност. Затова моята философия за полезното политическо действие гласи, че човек е полезен за себе си и околните, когато има свободата да даде своите умения и така чрез тях да помогне на хората.

В администрацията хората не трябва да се делят на леви и десни, а на експерти с необходимото образование и квалификация, и на псевоспуснати отгоре личности.

"Още в сряда ще бъде направено необходимото и областните администрации да заработят в обичайния за ГЕРБ ритъм – на високи обороти, за да имаме високата ефективност, да показваме видимите резултати, които достигат до хората", съобщи Цветанов в Златоград. По повод тези думи, бих искала да кажа, че областните администрации работят на високи обороти не на партиен принцип, а на експертен. Не може да се окачествява един ритъм като успешен, а друг не, само защото ръководството не е излъчено от определена партия. Областна администрация Габрово показа, че и по време на служебен кабинет работи на високи обороти, с висока ефективност и видими резултати, които достигат до хората. Желая още по-видими резултати за в бъдеще! За да ги има обаче, властта не трябва просто да преминава от едни ръце в други, а от една глава от друга!

Честността е най-добрата политика!" 

източник: dariknews.bgДокладвай за нередност в статията
Добави коментар