Вход | Регистрация

Обявиха ден на траур в Община Видин

Обявиха ден на траур в Община Видин

Ден на траур е обявен за утре - 20 септември -  във Видин. По този начин видинската общественост ще отдаде  последна почит на Видински митрополит Дометиан и почетен гражданин на Видин. Националният флаг пред всички административни сгради ще бъде свален наполовина. Със заповедта на кмета се отменят увеселителните мероприятия за времето от 8:00 часа до 24:00 часа на 20  септември. При невъзможност това да се случи, те ще започват с едноминутно мълчание.

Днес, от 14:00 часа тленните останки на Видинския владика ще бъдат изложени за поклонение в катедралния храм "Св. вмчк Димитър Солунски". На 20 септември (сряда), в 9:00 часа, в храма ще бъде отслужена заупокойна Света литургия, а в 12:00 часа ще се извърши опелото. В 13:00 часа от църквата ще потегли траурно литийно шествие към Видинска Света митрополия, където ще бъдат положени тленните останки на владиката. Това съобщиха от Община Видин.

Дометиан е канонически утвърден за Видински митрополит на 2.08.1987 г. , а с решение №197 от 28.11.2002 г. на Общинския съвет, той е удостоен със званието "Почетен гражданин на Видин". 

източник: dariknews.bg Докладвай за нередност в статията
Добави коментар