Вход | Регистрация

Спират евтини карти, пенсионерите скачат

Подписката за запазване на преференциалните карти за пътуване е в ход

Спират евтини карти, пенсионерите скачат
Снимка: iNews

Подписка срещу премахването на евтините карти за градския транспорт от 1 август започнаха в Габрово група пенсионери от кв. "Бичкиня". Решението преференциалните карти да отпаднат е на ръководството на Общински пътнически транспорт.

До момента срещу 10 лева на месец хората пътуваха от 9:00 до 16:00 часа. От новия месец обаче картата вече ще струва 15 лева и ще важи за времето от 8:00 до 24:00 часа. Повишаването на цената се оказва непосилно за голяма част от хората, ползващи услугата, което е причина за стартирането на подписката.

Несъгласните с решението възрастни хора са адресирали писмо до кмета на община Габрово, областния управител и управителя на ОПТ – Габрово, в което най-настоятелно молят решението да бъде преразгледано и картите от 10 лева с ограничено време за ползване да им бъдат оставени.

Спират евтини карти, пенсионерите скачат inews.bg/Марио Евстатиев

"Помогнете на габровските пенсионери с добър жест от ваша страна и добър резултат за пенсионерите. Молим Ви, не ни отнемайте досегашната ни придобивка, защото ще е срам за габровските управляващи в сравнение с други градове в страната.”, се казва още в писмото

Сравнение показва, че карта за пътуване без времеви ограничения на територията на цялата столична община за лица над 68 години струва 8.00 лева, а от първи август в Габрово ще е 15.00 лв.

<<Sever.bg във Facebook>>

 gabrovonews.bg
Докладвай за нередност в статията
Добави коментар