Вход | Регистрация

Шанс за работа получиха дряновци

Шанс за работа получиха дряновци
КНСБ

Вторият етап от проект "Шанс за работа 2013 г.", реализиран от КНСБ в партньорство с Бюро по труда - Габрово, започна от началото на тази седмица в Дряново. 12 безработни души на възраст над 50 години стартират със своя четиримесечен стаж като болногледачи в Дома за възрастни с деменция.

Началото на проекта беше в края на февруари, когато 15 безработни започнаха своето двумесечно обучение по втора квалификационна степен на специалността "Здравни грижи" за професия "Болногледач". Всички от тях предварително преминаха Мотивационно обучение и Ключова компетентност "Работа в екип". Професионалисти по здравни грижи от Центъра за професионално обучение на КНСБ бяха провеждащи обучението на проекта.

След като приключи курса по обучение всички, взели участие в него, положиха успешно изпити по теория и практика, за което получиха официални удостоверения. Това даде край на първия етап на проекта.

През втората част от проекта дванайсет дряновци ще започнат работа на трудов договор в рамките на четири месеца и през този период ще получават минимална заплата от 310 лв. и полагащите се осигуровки и отпуск, финансирани от проекта.

<< Sever.bg във Facebook >>Източник: Община Дряново
Докладвай за нередност в статията
Добави коментар