Вход | Регистрация

Връчват наградите от конкурса "Традициите не остаряват"

Връчват наградите от конкурса "Традициите не остаряват"
Снимка: iNews

Победителите от регионалния конкурс "Традициите не остаряват" на ЕИЦ "Европа Директно" Габрово официално ще бъдат обявени на 29 ноември, четвъртък, от 17.00 часа в Дома на хумора и сатирата, Залата с жирафите.

2012 година е обявена за Европейска година на активния живот на възрастните хора и солидарността между поколенията. В тази връзка конкурсът целеше  да провокира интерес у младите към живота на възрастните хора, към големия жизнен опит, който те имат, към спомените и знанията им за традициите ни.

В конкурса взеха участие деца от детските градини и ученици до 8 клас, които трябваше да проучат от възрастни хора и да запишат какви са били техните игри, когато не е съществувал компютърът; здравословни и икономични рецепти; обичаи и традиции, които не трябва да се забравят и биха могли да са от полза и на сегашното и бъдещите поколения.

Участниците се състезаваха в две категории: "Игри без пари" - стари детски игри, забавления на открито и закрито, и "От нищо - нещо" - стари народни рецепти от региона, икономични селски гозби, пренесени успешно в градската среда, "хитринките" на баба и дядо, други обичаи и традиции.

Преди награждаването ще бъде открита изложба на фотографии от събития, посветени на Европейската година на активния живот на възрастните хора и солидарността между поколенията.

 


Следи ни и във Фейсбук на: http://www.facebook.com/Sever.bgИзточник: дарик
Докладвай за нередност в статията
Добави коментар