Вход | Регистрация

Успешна 2015 година отчете АИР"Боженци" - 10% повече туристи

През настоящата година екипът на резервата обещава богата културна програма и изненади

Успешна 2015 година отчете АИР"Боженци" - 10% повече туристи
АИР "Боженци"

Около 10% ръст на посещаемостта отчитат от Архитектурно-историческия резерват "Боженци" за 2015 г. Близо 34 хил.са туристите, разгледали автентичните обекти в резервата и музейните сбирки в него. През 2014 г. те са били 32 хиляди.

Като успешна определят изминалата година от ръководството на АИР"Боженци", за което допринесе богатата програма от събития за неговите посетители.

Културният календар включваше възстановки на народни обичаи и фолклорни концерти, в които се изявиха ФА "Загоре", ДФА "Габровче", ФА "Сивек". Екипът на резервата участва в Европейски дни на художествените занаяти в България в партньорство с РСО "Централна Стара планина".

Успешна 2015 година отчете АИР"Боженци" - 10% повече туристиАИР "Боженци"

3 филма бяха заснето през годината за Боженци – възстановка на Благовещение, Европейските дни на художествените занаяти и репортаж, популяризиращ музея и резервата като интересна дестинация.

Не липсваха и занимания за деца – куклен театър, традиционният Национален детски пленер "Сбъдната приказка", познавателна игра, която беше част от Лятната академия на Община Габрово, изложба.

Успешна 2015 година отчете АИР"Боженци" - 10% повече туристиАИР "Боженци"

През настоящата година екипът на резервата обещава разнообразие от фолклорни концерти. За празниците през септември се очаква в програмата да се включи ФА "Тракия". В началото на април АИР"Боженци" ще бъде домакин за втори път на Европейските дни на художествените занаяти, отново в партньорство с РСО "Централна Стара планина".

Националният детски пленер "Сбъдната приказка" ще събере деца от цялата страна за 30-ти път, предвидени са също куклен театър на открито и нови познавателни игри. 4 изложби ще гостуват в изложбените зали през годината, подготвени са и изненади.

<< Sever.bg във Facebook >>Докладвай за нередност в статията
Добави коментар