Вход | Регистрация

Изложба 3 в 1 разкрива човешките пороци в АИР"Боженци"

"Алкохол & Амбалаж", „Тютюн, енфие & сие” и „Захар, кафе & сие“ ще гостуват в резервата от 1 април

Изложба 3 в 1 разкрива човешките пороци в АИР"Боженци"
АИР"Боженци"

Три изложби под общото наименование "Пороците" гостуват от 1 април в АИР "Боженци". Интересните експозиции представя комерсиализирането на човешките слабости като кафе, тютюн, алкохол и захар, разделени тематично.

Експонатите са на Истарическия музей в Горна Оряховица и ще останат в Архитектурно-историческия резерват до 25 септември.

В изложбата "Алкохол & Амбалаж” екипът на Горнооряховския музей е събрал различни видове алкохолни бутилки, гарафи, чаши, халби и мострени етикети от началото на миналия век. Включени са също черно-бели снимки с различно "алкохолно” послание като реклами на бира или пък кръчмарски сюжети.

"Тютюн, енфие & сие” проследява навлизането на тютюна по нашите земи и конфликтната му същност между водеща икономическа култура и сериозен вредител на човечеството. Експозицията представя различните начини за употреба на тютюна – дъвчене, смъркане, пушене. Съществена част от изложбата са колекции от табакери, запалки и кибрити. Илюстративни табла показват архивни фотографии, свързани с производството и потреблението на тютюна в България, както и парадоксални реклами на порока.

"Захар, кафе & сие" пък разказва историята на захарта и сладките изкушения в Горна Оряховица, град, известен със своите традиции в сладкарството. Показани са и различни приспособления за мелене, печене, съхранение и консумация на чай и кафе.

Изложбата ще бъде открита на 1 април от 12:30 часа в Новото школо в резервата.

<< Sever.bg във Facebook >>Докладвай за нередност в статията
Добави коментар