Вход | Регистрация

Овце и вълци пълнят зала 5 на ДХС

Откриват изложба с карикатури от Международното биенале "Майстори на карикатурата 2015" в Пловдив

Овце и вълци пълнят зала 5 на ДХС
ДХС

Майстори на карикатурата си дават среща в Габрово чрез изложба от осмото едноименно Международно биенале в Пловдив. Домакин ще бъде Домът на хумора и сатирата от 4 февруари – поредния Весел четвъртък.

Организатори на биеналето "Майстори на карикатурата" са Община Пловдив, Регионалният етнографски музей, Висшето училище по агробизнес и развитие на регионите, както и Дружеството на пловдивските карикатуристи.

116 автори от 33 страни са дали артистичната си визия по темата за 2015 г. "Овце и вълци”. Тя е претворена в общо 209 карикатури, показващи интересни интерпретации на карикатуристи от различни части на света.

Посетителите на изложбата ще видят не само традиционни трактовки за вълка като символ на смъртта и зимата, а овцата – водач, свързващ земното и отвъдното, а и неочаквани такива.

Представители ан Габровския край в Осмото биенале в Пловдив са Веселин Зидаров (Трявна), който е с номинация "Майстор на карикатурата”, и Георги Каралиев (Габрово) - носител на почетното звание "Майстор на карикатурата”.

Откриването на изложбата в ДХС ще бъде съпроводена от музикални изпълнения на солистки от Представителния детски фолклорен ансъмбъл "Габровче” . Експозицията "Овце и вълци” ще остане в зала 5 до края на месец февруари.

Овце и вълци пълнят зала 5 на ДХСДХС

<< Sever.bg във Facebook »Докладвай за нередност в статията
Добави коментар