Вход | Регистрация

Работодателите продължават с нарушенията

Работодателите продължават с нарушенията
thinkstockphotos.com

Почти 250 нарушения по заплащане на труда за първите шест месеца на годината са констатирани в Габровска област от Инспекцията по труда.

Нарушенията са свързани и с "ослушването" на работодатели за допълнителни възнаграждения, свързани с работа на официални празници, за продължително работно време, професионален опит. Установени са и 209 случая нарушаващи законосъобразността на работното време.

Общо 787 проверки са направили инспекторите от януари до юни тази година и при тях са се натъкнали на 3589 нарушения. От тях 2186 са по здравословни безопасни условия на труд.

За периода са установени 32 работещи без законосъобразно учредяване на трудовите правоотношения, като най-честото нарушение е забавяне предаването на трудовата книжка на работника. Не са малко и шефовете на фирми, които не са договаряли размера на допълнителното трудово възнаграждение.

През първото полугодие на 2013 г. Дирекция "Инспекция по труда" е дала разрешение за работа на 27 непълнолетни лица. Констатирани са и 301 нарушения, свързани с непълни оценки на риска и са издадени 11 акта за спиране на машини и съоръжения.

<< Sever.bg във Facebook >>dryanovo.net
Докладвай за нередност в статията
Добави коментар