Вход | Регистрация

Информационна среща за простатата в Севлиево

Запознайте се с особеностите на заболяванията на простатната жлеза и се прегледайте!

Информационна среща за простатата в Севлиево

Информационна среща за проблемите на простатата ще се проведе в Севлиево на 30 март /понеделник/ като част от Националната кампания за мъжко здраве "Отиди на преглед". Желаещите ще се срещнат със специалист уролог от 14:30 ч. в Пенсионерски клуб "Васил Левски”, салон 1, на ул. "Опълченска” №32.

"Отиди на преглед” включва безплатни срещи в различни региони в България със специалисти-уролози, разясняващи какво е доброкачествена хиперплазия на простатата, каква е ползата от навременното й диагностициране и лечение, както и рисковете от забавянето им. Организатор е Българското урологично дружество със съдействието на ГлаксоСмитКлайн.

Кампанията стартира за втори път през февруари 2015 след успешно си първо издание през 2012 и 2013 година, когато бяха проведени повече от 100 срещи с уролози в различни населени места в цялата страна.

Основна цел на инициативата е да насърчи мъжете над 50 години да обърнат внимание на симптомите, причинени от увеличаване на простатата, и да посетят личния си лекар или уролог за компетентна помощ, а не да се опитват да се лекуват сами.

Доброкачествената простатна хиперплазия (ДПХ) е доброкачествено заболяване на простатната жлеза. Изразява се в увеличаване на простатата, която започва да притиска пикочния канал и се създава неудобството при уриниране.

ДПХ се среща при мъже над 50-55-годишна възраст и затова е задължително всеки мъж да се консултира с уролог. Въпреки че според статистиката около 3/4 от мъжете в тази възраст имат уголемяване на простатата, само при малък брой от тях то се проявява с характерните болестни симптоми. Поради тази причина, както и заради притеснение от темата, много нисък процент от мъжете се интересуват от заболяването и са склонни да посетят специалист.

Повече информация за кампанията можете да получите на националната безплатна телефонна линия 0800 18 187.

<< Sever.bg във Facebook >>Докладвай за нередност в статията
Добави коментар