Вход | Регистрация

Габровското БСП срещу "Lafka"

Според Лена Енева от БСП - Габрово е недопустимо най-голямото училище в града да е оградено с три павилиона, в които се продават цигари и алкохол

Общинска съветничка от Габрово се обяви против павилионите "Lafka" около училищата.

Според Лена Енева от БСП, 25-те лафки ще носят и едва 400 лева приход всеки месец в хазната на Общината.

"Когато става въпрос за инвестиция, свързана с търговия и инвестиционни намерения, трябва по-задълбочен анализ. Този приход на месец от 400 лева, от всички отдадени места в града е нещо, което нас лично като общински съветници не ни удовлетворява”, категорично заяви тя, цитирана от Габровонюз.

По думите й още от месец декември 2012 година, когато е било гласувано в Общински съвет – Габрово решението за въпросната инвестиция, свързана с "Lafka”, се е знаело, че в тези павилиони ще се продават тютюневи изделия и алкохолни продукти, както и че някои от тях ще бъдат поставени в непосредствена близост до учебни заведения в Габрово.

ова, че в тях ще се продават цигари беше заявено още тогава в зала. Това, че ще се продава алкохол не беше казано, но то се появи по-късно. Говорейки за обществената полза не може нещо да се случва на всяка цена. Според мен е напълно недопустимо най-голямото ни училище в града да е оградено с три павилиона "Lafka”, на които се продават цигари и алкохол", посочи още Енева.

Припомняме, че миналата седмица в Плевен спряха конкурса за отдаване под наем на павилиони, който стана повод за протест в Плевен на дребни търговци в началото на тази седмица.

<< Sever.bg във Facebook >>Докладвай за нередност в статията
Добави коментар