Вход | Регистрация

Директорът на "Боженци" в конфликт на интереси

Комисията по конфликт на интереси изнесе отчет за дейността си - 30 случаи на нарушения за година

Директорът на "Боженци" в конфликт на интереси
Снимка: Булфото

Конфликт на интереси сваля от поста директор на резервата "Боженци" Ели Петрова. Това стана ясно от изнесените вчера данни за отчета на ресорната парламентарна комисия.

Повече от 30 са установените случаи за конфликт на интереси в рамките на една година от работата на специализираната комисия в страната. 98% от решенията по тези случаи се обжалват, но съдебната процедура продължава повече от година, затова досега няма издадено наказателно постановление по нито един от обжалваните случаи, заяви председателят на комисията Филип Златанов.

Ели Петрова не е подала нужната за назначаването й след конкурс декларация за конфликт на интереси. Комисията е установила нередност и при закупуването на стока за резервата на стойност 600 лв. от фирми на съпруга и на сина.

Директорът на АИР "Боженци" не е обжалвала решението на комисията, което автоматично го потвърждава. Г-жа Петрова не е информирана официално, че решението вече е факт и трябва да напусне поста си. Тя не е обжалвала, защото обвинението й се е сторили несериозно, каза самата тя.

_______________________________________________________________________________

Следи ни и във Фейсбук на: http://www.facebook.com/Sever.bg

 Източник: дарик
Докладвай за нередност в статията
Добави коментар