Вход | Регистрация

Инспектори в поход за глоби

Инспектори в поход за глоби
Снимка: Thinkstock/Guliver

Инспектори бродят из Габрово.

Причината са масовите проверки на търговията с плодове и зеленчуци и храни от животински произход. Тъй като в града няма тържища и борси, действията са насочени към складове, търгуващи на едро и дребно. Акцията е част  са част от контрола за предотвратяване на нелегален внос в цялата страна, в която участват експерти от  НАП и Агенцията по безопасност на храните.

В първия обект нарушения не бяха засечени, информира БНР.
Във втория обект проверяващите отбелязаха пропуски, свързани с липсата на етикети с информация за произхода на плодовете и зеленчуците. Заради отсъствието на отговарящия за склада, който да представи документите, инспекторите отложиха проверката за идната седмица, но препоръки бяха направени на работника.
 
Често земеделските производители у нас не разполагат с документи за произхода на стоката и това е пречка за търговците, обяснява работник в склад.
Нашите производители, които имат големи претенции принципно, най нямат документи и е най-лошо качеството. Те не се регистрират, за да избегнат да плащат данъци, контатират пък проверяващите. 
 
Следете ни и във фейсбук - www.facebook.com/sever.bg


Докладвай за нередност в статията
Добави коментар