Вход | Регистрация

Китайски инвеститори на гости на Габрово

Делегатите заинтересовани от текстилната промишленост у нас

Китайски инвеститори на гости на Габрово
Снимка: Север.бг

Делегация от китайския град Шаосин е на официално посещение в Габрово. Циен Дзиенмин, кметът на града, е начело на представители на градското правителство, текстилния бизнес, фирми за производство на перли и на тръби за ВиК и отоплителни инсталации, на Търговската камара в Китай, на Камарата за стимулиране на международната търговия.

Китайците се срещнаха с местното ръководство на Габрово, изразявайки намерението си за опознаване между двата града и бъдещо сътрудничество. Заместник-кметът на община Габрово Климент Кунев и кметът на град Шаосин Циен Дзиенмин подписаха Протокол за намерения за установяване на партньорски взаимоотношения.

Представителите на град Шаосин са на посещение в Габрово по препоръка на генералния консул на България в Шанхай г-жа Ирина Белева. Градът е предпочетен заради традициите в текстилната индустрия, към която китайските представители проявяват интерес.

В Шаосин живеят почти 5 милиона души, а текстилната промишленост е най-развита. 60 процента от световната продукция на чорапи и вратовръзки идва точно оттам.

На 8 ноември тази година в Шанхай ще се проведе инвестиционен форум, на който ще могат да се представят различни проекти пред потенциални китайски инвеститори. Генералното консулство на Република България в Шанхай е един от съорганизаторите на форума и участва в подготовката по избора на китайски фирми, заинтересовани да инвестират в България.

___________________________________________________________________________________


Следи ни и във Фейсбук на: http://www.facebook.com/Sever.bgИзточник: Община Габрово
Докладвай за нередност в статията
Добави коментар