Вход | Регистрация

Проверки за незаконни таксита започват в Севлиево

Таксиметровите фирми искат увеличение на колите си и местата за спиране в града

Масови проверки започват в Севлиево за установяване на незаконни таксита. Това стана ясно на среща между кмета д-р Иван Иванов, директора на Регионална дирекция "Автомобилна администрация”-Габрово Венцислав Генов и представители на таксиметровите фирми от града.

Фирмите настояват за решаване на проблема с незаконните таксита, които се движат без стикери и регистрация. Друг проблем, който изтъкнаха, е този със стоянките. Те искат увеличаване на местата за спиране, както и за увеличаване на самите таксита от 60 на 70 коли.

Кметът Иванов обеща да предложи това на заседание на Общински съвет, както и да се направят промени на движението край училища и детски градини, също и в центъра, за да се избегне натовареният трафик сутрин. Представителите на таксиметровите фирми предлагат всички улици около училищата да станат еднопосочни.

На срещата беше обсъдена и цената на таксиметровите превози. Всички страни решиха единодушно, че тя няма да се променя. В момента максималната е 1 лв. и 1.2 лв., а нощната съответно 0.80 лв. и 1.2 лв.

<< Sever.bg във Facebook >>Докладвай за нередност в статията
Добави коментар