Вход | Регистрация

Севлиево с ново улично осветление

Средствата са в размер на 297 397 евро от Международен фонд „Козлодуй”

Севлиево с ново улично осветление
Снимка: iNews

Севлиево ще има ново улично осветление. Средствата са в размер на 297 397 евро и са одобрени по проект по Мярка 5 от Международен фонд "Козлодуй”, администриран от Европейската банка за възстановяване и развитие.

Целта на проекта е повишаването на енергийната ефективност на уличното осветление и намаляване на емисиите на парникови газове в Община Севлиево. 

В проектът са заложени енергоспестяващи мерки за замяна на съществуващите осветители с газоразрядни лампи със светодиодни източници и инсталиране на система за автоматично управление в съответствие с астрономическия календар.

В резултат на реализацията на дейностите ще бъдат подменени със светлодиодни (LED) осветители, общо 1411 броя между 35 и 70 W, като в това число 234 паркови осветители. С въвеждане на мерките за енергийно ефективно улично осветление ще се реализира обща икономия на електрическа енергия от 673 693 kWh на година или икономия от 101 054 лв. на година за разходи за електрическа енергия.

Предстои Министреството на икономиката, енергетиката и туризма да обяви тръжните процедури за избор на изпълнители, а реалното изпълнение на заложените дейности ще започне през пролетта на следващата година.

___________________________________________________________________________________


Следи ни и във Фейсбук на: http://www.facebook.com/Sever.bg

Източник: Община Севлиево
Докладвай за нередност в статията
Добави коментар