Вход | Регистрация

Габрово ще домакинства на конференция за енергийна ефективност

Габрово ще домакинства на конференция за енергийна ефективност

Годишната среща на общинската мрежа за енергийна ефективност "ЕкоЕнергия" ще се проведе на 13 и 14 март в Художествена галерия "Христо Цокев" в Габрово.

Основни акценти са панелната дискусия на тема "Могат ли общините и държавата да осъществят поврат в обновяването на жилищните сгради?" и регионалният строителен форум, посветен на въвеждането на почти нулеви и пасивни сгради в България. Ще бъдат разгледани и текущите дейности в областта на стратегическото енергийно планиране и възможностите за оптимално оползотворяване на ресурса за енергийни спестявания.

В рамките на събитието ще се състои информационен семинар за очакваните възможности за изпълнение на проекти по оперативните програми в новата многогодишна финансова рамка. Семинарът ще бъде допълнен с представяне и обсъждане на предложенията за участие на общините – членове на мрежата, в проекти по програма "Хоризонт 2020" на Европейската комисия.

В края на форума, въз основа на проведените разговори, ще бъде представено и обсъдено предварително разпространеното предложение на Управителния съвет и Секретариата на "ЕкоЕнергия" за нова платформа и визия на Сдружението. Този подход ще даде възможност за изразяване на позициите и мненията на всички членове на мрежата и на всеки, който има отношение към енергийната ефективност и устойчивото енергийно развитие на местно равнище.

Конференцията е отворена за представители на всички общини – кметове, заместник-кметове, главни архитекти, енергийни мениджъри, експерти по европейска интеграция и други специалисти. За участие са поканени представители на сдружения на общини, национални институции и фирми, които работят в сферите на енергийната ефективност, енергетиката, опазването на околната среда и сградите.

"ЕкоЕнергия" е сдружение с нестопанска цел на български общини за взаимна помощ и съвместни действия при формирането на местните политики за използване на традиционни и алтернативни енергийни ресурси, участие в различни проекти. 

<< Sever.bg във Facebook >>Докладвай за нередност в статията
Добави коментар