Вход | Регистрация

Община Габрово жали санкции пред софийски съд

Тя обжалва административните актове, с които Управляващият орган на Оперативна програма "Околна среда" наложи финансови корекции по общо 6 договора

Община Габрово обжалва административните актове, с които Управляващият орган на Оперативна програма "Околна среда" наложи финансови корекции по общо 6 договора в рамките на проектите за водния цикъл и изграждане на новото депо. Тя ще търси справедливост пред Апелативен съд - София.

Местната администрация се явява пряко засегната от неблагоприятните последици от санкциите и моли Темида същите да бъдат отменени като неправилни, необосновани и незаконосъобразни, поради нарушения на материалния закон и  администравно - производствените правила.   

"С актовете на Управляващия орган са нарушени процедурите за администриране на нередности и определяне на финансови корекции. Актовете не представляват писмена оценка, съдържаща мотивирано заключение въз основа на конкретни факти, че е извършена нередност, а директно уведомяват Община Габрово за установено нарушение и наложена финансова корекция.

Съгласно действащите утвърдени процедури, административният орган има задължение да разследва съмненията за нарушения, да провери конкретните обстоятелствата и документи, да поиска становището на Община Габрово, да събере доказателства и в случай на установяване по безспорен начин наличието на нередности, да постанови своя акт, което в случая не е извършено", пише в позицията на Община Габрово.

Управляващият орган е регистрирал недоказани и несъществуващи нарушения, смятат още оттам.

"При провеждане на процедурите за обществени поръчки по двата проекта, Община Габрово е действала съобразно закона и не е допуснала нарушения, което можем да докажем със съответните документи. Действията ни са законосъобразни и ще защитаваме правотата си до отменяне на финансовите корекции", посочват още то местната администрация.Докладвай за нередност в статията
Добави коментар