Вход | Регистрация

Друпал Роудшоу в Габрово

Друпал Роудшоу в Габрово

Тази година Друпал България организира поредица от събития в няколко големи български града, с които да популяризира системата с отворен код Друпал.

В Габрово в сътрудничество с Европейски център за иновации, образование, наука и култура срещата ще се проведе от 13:00 часа в Конферентната зала на търговския център на бул.”Априлов”, като достъпът е отворен и безплатен за всеки.

Целта на проекта е да се популяризира Drupal в България, като една от най-мощните системи за управление на съдържание и създаване на уеб приложения в световен мащаб, както и да спомогне за разширяването на Drupal общността в България.

Drupal представлява безплатна система, с помощта на която потребителите могат лесно да създават уеб приложения. Това може да са както любителски сайтове и блогове, така и сложни професионални уеб решения с милиони посетители. Използването на Drupal не изисква познаване на езици за програмиране. Някои от най-популярните Интернет страници, които използват тази система са: Stanford University, Harvard University, The Economist, The White House, NASA, MTV UK и много други.

Друпал България е неправителствена организация, която работи за популяризирането на Drupal, посредством организирането на регулярни срещи, семинари, презентации, обучения и медийни събития с участието на разработчици и потребители. Друпал България е и организатор на най-голямото международно събитие свързано с Drupal у нас – Drupal Bulgaria Camp, което се провежда ежегодно от 2011 насам.

<< Sever.bg във Facebook >>Докладвай за нередност в статията
Добави коментар