Вход | Регистрация

Язовир Бяла остава в плана на ВиК

Язовир Бяла остава приоритетен проект в Регионалния генерален план за развитие на ВиК "Бяла” ЕООД – Севлиево.

Това стана ясно по време на среща, която се проведе тази седмица в Министерство на регионалното развитие. На нея присъстваха представители на Община Севлиево, ВиК "Бяла" ЕООД и експерти от фирмата разработила плана. Тя бе инициирана поради несъгласието на общинската администрация да приеме предложения Регионалния генерален план за развитие на "Бяла” – ЕООД, според който няма да се строи язовир Бяла, а водоснабдяването ще става от язовир Крапец.

По настояване на кмета на Община Севлиево инж. Иван Иванов, язовирът е включен в краткосрочната програма за развитие до 2020 година и е на първа позиция за финансиране на проектната документация за строеж. Пред Министерството на регионалното развитие Общината настоя от първоначалното предложение да отпадне водоснабдяването на общината чрез язовир Крапец.

Припомняме, че по време на публичното обсъждане, което се проведе на 2 септември в община Севлиево, бе представен Регионалният генерален план за "Бяла” ЕООД – Севлиево, който очерта приоритетните инвестиции във ВиК сектора на територията на Община Севлиево в краткосрочен план до 2020 г. и средносрочен план до 2028 г. Този план не бе приет и на Областния съвет за развитие, на 4 септември 2013 година.

<< Sever.bg във Facebook >>Докладвай за нередност в статията
Добави коментар