Вход | Регистрация

Варна отново е областта с най-евтини горива у нас

Варна отново е областта с най-евтини горива у нас

След като известно време бе на второ място след Русе, Варна си върна първото място в класацията на fuelo.net за най-евтини горива у нас. Сайтът следи ежедневно цените на горивата във всички бензиностанции у нас и в Европа.

Подреждането се прави на база цените на основните горива - бензин А95, дизел  и пропан-бутан, като участват всички 1756 бензиностанции в страната.

Във Варненска област има 85 бензиностанции, 62 от които са в морската столица. В региона днес средната цена на литър от най-масовия бензин е 1,92 лв. Дизел зареждаме за 1,90 лева литъра, а пропан-бутанът е на цена 0,89 лева.

На второ място в класацията за най-евтини горива у нас е Русе. Челната петица се допълва от областите Велико Търново, Ямбол и Габрово.

Съседната на Варна област Добрич е на шеста позиция. Бургас и Шумен са съответно на 21-о и 22-ро място. Най-скъпите горива у нас се продават в столицата София, която се намира в дъното на подреждането.

В 14 от областите у нас средната цена на най-масовия бензин е под средната за страната. Дизелът е по-евтин в 15 области. По-евтин от средното за страната е пропан-бутанът в 17 области.  Средните цени на горивата в България за 7 септември (според fuelo.net) са следните:

Бензин А95: 2,01 лв./л 
Дизел: 1,99 лв./л 
Пропан-Бутан: 0,96 лв./л 
Метан: 1,29 лв./кгСредните цени на горивата във Варненска област за днес пък изглеждат така:

Бензин А95: 1,92 лв./л 
Дизел: 1,90 лв./л 
Пропан-Бутан: 0,89 лв./л

Метан: 1,28 лв./кг

 
източник: dariknews.bg 


Докладвай за нередност в статията
Добави коментар