Вход | Регистрация

Фирми от три града в Севера ще се учат да изнасят

Обучението от ИАНМСП е по проект

Фирми от три града в Севера ще се учат да изнасят
ИАНМСП

Серия въвеждащи обучения за повишаване на експортния потенциал на българските малки и средни предприятия /МСП/ ще се проведат в периода 11 - 27 септември в 9 града в страната, съобщават от Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия (ИАНМСП) и ДЗЗД "БенчМарк – БИФ”.

Целта е фирми, които нямат експортен опит да придобият външнотърговски умения и да изградят капацитет за извършване на собствена външнотърговска дейност за излизане на европейския и други пазари.

Представителите на българските МСП ще получат подробна информация за оценка на експортния потенциал на фирмата, особености и специфични рискове на външните пазари, идентифициране на целеви продукти и пазари, технология на външнотърговската сделка и др.

Сред градовете от Централния север, които ще се обучават по темата "Готова ли е вашата фирма да осъществява износ?”, това са Велико Търново, Габрово и Русе. Участието е безплатно, а на всеки участник ще бъде издаден сертификат.

Датите и местата, на които ще се проведе обучението в трите града са:

Велико Търново - 18 септември /вторник/ от 10:00 часа в Хотел "Премиер”, Зала "Царевец”. Регистрацията е до 13 септември.

Габрово - 19 септември /сряда/ от 10:00 часа в хотел "Балкан”, Зала "Царевец”. Регистрацията е до 13 септември.

Русе - 25 септември /вторник/ от 10:00 часа в хотел "Вега", зала "Вега". Регистрацията е до 20 септември.

Въвеждащите обучения се провеждат по Проект "Насърчаване наинтернационализацията на българските предприятия”, по който ИАНМСП е институционален бенефициент.

Финансирането е от Европейския фонд за регионално развитие чрез ОП "Развитие на конкурентоспособността на българската икономика” 2007 – 2013 г.
_________________________________________________________________________________

Следи ни и във Фейсбук на: http://www.facebook.com/Sever.bgИАНМСП
Докладвай за нередност в статията
Добави коментар