Вход | Регистрация

За жените с ангелски сърца

За жените с ангелски сърца

Те са най-обикновени жени, потопени в житейския поток на ежедневието, проблемите, децата, внуците. Но всичко това потъва, когато прекрачат прага на Неонатологично отделение в Габровската болница, където работят доктори, акушерки, медицински сестри.

Малко знаем за техния медицински труд, защото ние не сме техните пациенти. Техните пациенти са най-малките - нашите деца. А техния труд остава скрит и незапомнен.

Те притежават добродетел, която не съм срещала никъде и в никого. Усещах я в движенията им, в очите, в думите, в гласа им. Дълго се чудех откъде идва и разбрах.

Това са хората, които стоят на прага на живота и поемат от ръцете на ангелите новия живот за своята първа глътка въздух. Те са жените, които в много ситуации с притихнало и свито сърце се борят, за да забие сърцето на нашето дете.

Зная, че децата ни са дар от Бога. Зная, че те идват на Земята с чисти ангелоподобни души. Зная, че децата са тези, които носят светлината, която ни променя да станем по-добри.

А какво остава за тези, които всекидневно се грижат за тези малки светини - просто придобиват ангелска светлина в сърцата си - това е тази добродетел, която усещах.

Родих своето второ дете преждевременно, в началото на осмия месец, само 1400 грама без да може да диша самостоятелно.

44 дни нашата малка Матея беше в Неонатологично отделение под грижите, всеотдайността и ангелската светлина от сърцата на:

Д-р Малинова
Д-р Камбурова
Д-р Илиева
Д-р Иванова
Ст.ак. Росица Христова
Ак.Мая Дюкенджиева
Ак. Галина Димитрова
Ак. Марияна Върбанова
Ак. Йонна Димитрова
Ак. Дочка Стефанова
М.с. Снежана Тъмнева
М.с. Йорданка Казанова
М.с. Милена Ставрева
сан. Милка Стефанова
сан. Надежда Косева
сан. Лиляна Илиева

Благодарим ви, че запазихте живота на детето ни Матея и ни озарихте със светлината на радостта.

Не на последно място искам да Благодаря на д-р Ангелов за бързата, професионална и обективна преценка на моето състояние и за това, че сме живи аз и моята дъщеря Матея.

Сем. Росица и Валентин Скендерови
Трявна

Източник:dariknews.bgДокладвай за нередност в статията
Добави коментар