Вход | Регистрация

15 безработни младежи от Дряново с шанс за нова работа

Те трябва да са регистрирани в Бюрото по труда

15 безработни младежи от Дряново с шанс за нова работа

15 безработни лица до 29 години от Дряново могат да се включат в обучение по проекта КНСБ "Шанс за работа – 1016”. Той се финансира от държавния бюджет и е част от Националния план за действие по заетостта.

Условието за включване на кандидатите в проекта е да имат регистрация в "Бюрото по труда” и минимум средно образование.

Безработните младежи ще се обучават като помощник–възпитатели в ЦДГ "Детелина”, като първо ще усвоят знания по ключова компетенция "Работа в екип”. Партньор по проекта е община Дряново.

Стипендия от 8 лв.на присъствен ден ще получават курсистите по време на обучението. Удостоверение за успешно преминало професионално обучение ще получат тези, които са положили успешно изпит.

 40 % от тях може да бъдат назначени на 4-часов работен ден за 3 месеца, като сключат договор с работодателя. За периода на стажуване лицата ще бъдат назначени на половин минимална работна заплата за страната, която към момента е 420 лв.

В случай, че желаещите нямат регистрация в Бюрото по труда, могат да направят това до 19 февруари 2016 г., информират от Община Дряново.

"Бюро по труда”, филиал Дряново – 0676/ 72398, КНСБ, офис Дряново – 0885 970 484, Община Дряново – 0676/72962, вътр. 121.

<< Sever.bg във Facebook >>Докладвай за нередност в статията
Добави коментар