Вход | Регистрация

55 000 се качиха на Бузлуджа днес

Съборът, посветен на 122 годишнина от организираното социалистическо движение в България, се проведе под наслов "България на хората"

55 000 се качиха на Бузлуджа днес
БСП

Над 55 000 членове и симпатизанти на левицата се събраха на традиционния Национален събор на поляните под връх Бузлуджа. 

В обръщението си към присъстващите лидерът на червените Сергей Станишев, цитиран от БНР, призова да се постигне съгласие по ключови за страната приоритети като заетостта, индустриализацията на страната, справянето с демографската криза и връщането на доверието между гражданите и институциите. Председателят на социалистите обвини за политическата криза в страната олигархията и задкулисието.

"Няма да дадем правителството на Пламен Орешарски да стане плячка на задкулисни политически и икономически интереси и реваншизъм. Много години в България са налице политически, икономически и медийни задкулисия и олигархия, които вечно чертаят своите сценарии. Същите и близки, които създадоха проекта "Бойко Борисов", сега казват "Ние имаме нови идеи и нови проекти". Могат да ги наричат "реформаторски блокове", могат да ги наричат друго. Искат да ни няма, "махайте се социалисти", искат да сме извън властта, а после да ни смажат окончателно. Няма да се поддадем на шантаж. Няма да се поддадем на рекет, но сме готови да разговаряме с всеки, който има идеи. Който е готов да работи за национални приоритети. "Разговор" означава "не" на ултиматоми", заяви Станишев.

Въпреки очакванията, премиерът Пламен Орешарски не дойде на събора заради служебни ангажименти. Министърът на отбраната Ангел Найденов прочете обръщение, в което Орешарски декларира, че няма намерение да подава оставка и ще разговаря с всички. Според него, управленската програма на правителството е изход от сложната обстановка в страната. Премиерът призовава и за консенсус между политически сили по важните за страната приоритети.

Съборът, посветен на 122 годишнина от организираното социалистическо движение в България, се провежда под наслов "България на хората".

<< Sever.bg във Facebook >>Докладвай за нередност в статията
Добави коментар