Вход | Регистрация
Ловеч 25°C

Много атракции на Фестивала на хвърчилата в Шабла

Много атракции на Фестивала на хвърчилата в Шабла

Ежегодният Фестивал на хвърчилата край Шабла ще се състои на 23 септември. Празникът започва в 10 часа в местността "Малкото море", южно от Фара на нос Шабла. От 14 часа музикално настроение на феста ще придаде концертът на Елица Тодорова и Братя Пищолски. 

Фестивалът е посветен на хората и птиците от Приморска Добруджа и е организиран от община Шабла и Зелен образователен център. За шестгодишното си съществуване той бързо успя да се превърне в предпочитано септемврийското събитие за много хора от страната и чужбина.

Традиционно фестът ще предложи различни атракции. Сред тях са демонстрации на оригинални и атрактивни модели хвърчила, собствена изработка на участниците, свободно пускане на хвърчила, арт-работилници за изработка на хвърчила, бижута и апликации от естествени материали. Ще има щандове за продажба на ръчно направени сувенири, както и местенца за хапване и пийване. 

На специален био-пазар местни производители ще предложат екологично произведени продукти - плодове, зеленчуци и мед. Организират се и пешеходни екскурзии за наблюдение на птици до Тузлата и Тюленово. 

Ще бъде обособена сцена, отворена за всички желаещи да се изявят и позабавляват. Всеки, който иска да подкрепи фестивала, може да се запише като доброволец в Зеления образователен център в Шабла, както и да закупи картичка с фотос от предходните издания на фестивала и така да стане дарител за организирането му през 2018 година.
  

източник: dariknews.bg Докладвай за нередност в статията
Добави коментар