Вход | Регистрация

Филип Аврамов гостува в Русе с "Глупаци"

Филип Аврамов гостува в Русе с "Глупаци"

Младият русенски актьор Борислав Веженов ще изиграе главната роля в спектакъла "Глупаци" от Нийл Саймън, който ще гостува в Русе.

Постановчик на пиесата е доскорошният режисьор на ДТ "Сава Огнянов" Александър Беровски. Публиката ще се наслади на изпълненията на актьорите Филип Аврамов, познат от сцената на "Малък Градски театър зад канала" и от сериала "Домашен арест", Светослав Добрев, Диана Досева, Милена Аврамова, Тодор Танчев, както и на млади и талантливи студенти от НАТФИЗ.

Комедията е на столичния театър "Сълза и смях" и ще може да се види на 18 ноември от 19:00 часа на сцената на "Канев център".

"Глупаци" е смешна и забавна история, която се развива в измисленото украинско село Кюленчиков, където тегне проклятие - всички се раждат глупави. Овчарят Снетски е забравил първите си две имена. Пощальонът Мишкин бърка адресите по три пъти на ден.

Търговката Енхна продава цветя, рекламирайки ги като риба. Неподправеният хумор, който блика от героите, заплита невъзможно смешни каламбури, а на фона на всичко това ще се разгори и една любов.

Пиесата на Нийл Саймън поставя и въпроса за глупостта като нещо удобно, като възможност да бягаш от отговорност. Авторът е наситил диалозите с много хумор, абсурдни идеи и "екзистенциални" изводи, включително и отговор на въпроса за "смисъла на човешкото съществуване".

<< Sever.bg във Facebook >>Докладвай за нередност в статията
Добави коментар