Вход | Регистрация

Треньори от "Милан" търсят деца с "футболно мислене" в Дряново

През юли в града ще се състои Детски футболен лагер „Милан Джуниър Камп“

Треньори от "Милан" търсят деца с "футболно мислене" в Дряново

Директорите на Milan Academy World и Milan Junior Camp - Силвио Броли и Алесандро Джани дадоха пресконференция в Дряново вчера по повод предстоящия Детски футболен лагер "Милан Джуниър Камп". Той ще се проведе в Дряново от 4-ти до 10-ти юли под треньорството на професионалисти от футболния отбор "Милан".

Гостите бяха посрещнати с хляб и сол, както и българско хоро в общинската спортна зала. Заедно с тях на срещата бяха официалният представител на Милан за България – Ивайло Рачев, кметът на община Дряново инж. Мирослав Семов, председателят на Общински съвет Дряново Тодор Георгиев и известният футболист от Дряново Станислав Генчев.

Футболният "гигант" е спрял избора си върху Дряново за провеждане на лагера заради централното местоположение на града, чистия въздух и отличното състояние на спортните бази в общината, каза Ивайло Рачев.

Италианските треньори ще търсят деца с "футболен начин на мислене", като ще работят в посока на тяхната физическа и психологическа подготовка, заяви генералният директор на детската футболна академия на Милан за цял свят Силвио Броли.

По време на срещата стана ясно още, че цената на 7-дневния лагер ще бъде 400 лв., със 150 лв. по-ниска от миналогодишната.

Треньори от "Милан" търсят деца с "футболно мислене" в Дряново

Припомняме, че в началото на 2016 г. италианският футболен гигант "Милан" и официалният представител на клуба за България "Доминант спорт груп" избраха Дряново за домакин на Детския футболен лагер "Милан Джуниър Камп". Над 200 деца се очаква да се включат в първия подобен футболен лагер извън столицата. Специално по този повод в Дряново ще пристигне световна футболна легенда от "Милан".

В лагера могат да участват момичета и момчета на възраст от 5 до 17 години. Те ще получат екипировка със запазената марка на отбора. Екип от треньори на "Милан"ще изберат най-добрите играчи на лагера и ще им дадат възможност да заминат на проби в големия италиански отбор, както и да вземат участие в събитие на "Сан Сиро".

Децата, участвали в лагера, ще получат Атестат, подписан от гостуващата звезда от АС "Милан”, както и привилегията да се включат в Академия Милан, която предстои да бъде открита.

Докладвай за нередност в статията
Добави коментар