Вход | Регистрация

Започна най-мащабното баскетболно събитие в България

Започна най-мащабното баскетболно събитие в България


Водещата статия на вестник "100 вести" днес е посветена на най-голямото баскетболно събитие в България. То започна вчера в Габрово. Изданието съобщава:

Стартът на втория поред Международен баскетболен камп, най-мащабното събитие в този спорт, организирано в България, събра вчера 332-ма участника, 40 треньори, специалисти и доброволци, съорганизатори, родители и просто фенове на играта, точно в 17:45 в зала "Орловец" в Габрово.
 
Кметът на Габрово Таня Христова, очевидно съхранила емоцията от миналата година, този път не предложи заместнически пост на организатора на кампа, но посъветва участниците: "Забавлявайте се, но слушайте това, което ви казва Владо Искров! От опит знам, че той изобщо не греши!"

Още една спортна тема се оказва важна за изданието. С тържествена церемония вчера в Дряново бе закрит "Милан Джуниър Камп 2017", който за втора поредна година събра повече от 150 таланти на възраст от 7 до 17 години от цялата страна, най-добрите треньори от Академията на футболен клуб Милан и всички фенове на италианския гранд. В продължение на седем дни децата тренираха и живяха заедно с треньорите на един от най-успешните и титулувани клубове в историята на футбола.

Още една важна информация във вестника идва от Дряново. "България трябва да се фокусира върху образованието, защото то всъщност означава бъдеще, заяви в Дряново президентът на Италианската търговска камара в България Марко Монтеки.

По думите му, тук няма много млади висококвалифицирани кадри, което означава, че не се инвестира в образованието. Според Марко Монтеки е важно младите хора при постъпването си на работа да се насочват към позиции с потенциал за развитие, вместо най-важният критерии при старта на кариерата им да бъде висока заплата. 
източник: dariknews.bg


Докладвай за нередност в статията
Добави коментар