Вход | Регистрация

С 1,1 млн.лв. подобряват условията за спорт в комплекс "Хр. Ботев"

Община Габрово спечели проект за енергийна ефективност за спортното хале в комплекса

Спортното хале на комплекс "Христо Ботев" в Габрово ще бъде ремонтирано по проект за енергийна ефективност. Това стана ясно вчера след среща на кмета на града Таня Христова с представители на спортни йклубове в града.

Проектът "Внедряване на мерки за енергийна ефективност в зала за акробатика, лека атлетика и бокс в Спортен комплекс "Христо Ботев" е на стойност 1 100 636 лв. Той беше одобрен за финансиране от Управителния съвет на Националния доверителен екофонд /НДФ/ и предстои избор на изпълнител.

Ще бъде съставен режим за ползване на базата от всички 11 спортни клуба поради предстоящите строително-монтажни дейности. В комплекса тренират клубове по бокс, акробатика и батут, джудо, лека атлетика, тенис на маса, спортна стрелба, вдигане на тежести, чиято дейност ще бъде подобрена значително след ремонта.

Ще бъде извършена подмяна на дограма и топлоизолационна система на цялата сграда, ще се монтират нови инсталации за отопление, вентилация, климатизация, подмяна на осветителни тела, слънчева инсталация, газифициране на сградата.

В началото на месец юни беше обявена обществената поръчка за избор на изпълнител на ремонта, който трябва да бъде завършен до края на годината.

<< Sever.bg във Facebook >> Докладвай за нередност в статията
Добави коментар