Вход | Регистрация

Как да купим правилните авточасти, използвайки VIN номера на автомобила?

Как да купим правилните авточасти, използвайки VIN номера на автомобила?
Повече за:

Няма да е прекалено да се каже, че VIN номера е еквивалент на техническо ниво на човешката ДНК. В тази статия ще обсъдим как VIN номера на автомобила е от съществено значение при покупката на части. Ще научите също и как да разчетете VIN номер, използвайки услугата carVertical.

В средата на 50-те години на миналия век американските автомобилни производители започват щамповане идентификационни номера на автомобили и техните части. Очевидната цел e да се даде точно описание на превозното средство, тъй като масовото производство започва да се издига до много значителни числа (производителите достигат с все по-голяма лекота милиони произведени бройки). Изследванията показват, че ранните VIN се предлагат във всевъзможни вариации, в зависимост от производителя на автомобила.

За това, в началото на 80-те години щатската администрация за безопасност на движението по магистралите започна да изисква всички пътни превозни средства да съдържат VIN със 17 знака. С това се установява фиксираната VIN система за основните производители на превозни средства , и по този начин създава уникален номер в стил "ДНК" за всяко уникално превозно средство, което се спусна от сборната линия.

Идентификационните номера на превозните средства са стандартизирани - всички съдържат 17 знака. VIN символите могат да бъдат главни букви от A до Z и цифри от 1 до 0; Но буквите I, O и Q никога не се използват, за да се избегнат грешки при неправилно четене. Във VIN не се допускат знаци или интервали.

VIN номерата са от толкова голямо значение, че познанието как да четете VIN номер може да ви каже много за превозно средство. Позицията на всяка буква или цифра във VIN кода разкрива важна информация за това къде и кога е направен автомобилът ви, типът двигател, който има, моделът или серията на автомобила, различно оборудване / атрибути и неговата производствена последователност.

Обикновено VIN номера е поставен на различни места в автомобила. В България той е известен и като номер на рама.

За съжаление, дори и намирането на номера не гарантира, че може сами да намерите информация на автомобила. Повечето производители имат своя база от данни, често на чужд език.

Чрез CarVertical обаче българския потребител може да търси в една стандартизирана (и българизирана) база от данни, в която има информация от най-различен характер.

Да започнем от снимка на автомобила. Някои от автомобилите имат снимки, които са заснети при различни периоди и при различни обстоятелства. По този начин, дори и на "око” може да се прецени дали нещо по екстериора е било "пипнато”.

Има данни също дали колата е била обявявана за открадната. Но най-вече – списък от повечето части на колата.

Чрез този списък може да проверите дали някоя част е била подменяна. Ако е – дали с оригинална такава или с втора ръка.

Описанието е толкова подробно, че буквално трябва да се маркира една част и да се кликне с левия бутон на мишката "Търсене в Гугъл”.

Услугата на CarVertical буквално може да ви спести много време и усилия. С нея купуването на правилните авточасти е "детска игра”.Докладвай за нередност в статията
Добави коментар