Вход | Регистрация

Екодрехи и още нещо на Узана Поляна Фест 2013

Темата на тазгодишното издание на фестивала е екологичната интелигентност

Екодрехи и още нещо на Узана Поляна Фест 2013
УзанаПолянаФест

Организаторите на Узана Поляна Фест 2013 в сътрудничество с Областна администрация Софийска област организират ревю "ЕКО мода - дрехи от отпадъци и още нещо". Модното дефиле на нестандартни тоалети, направени от рециклирани материали, отпадъци, стари дрехи и какво ли още не, е част от програмата на третото издание на фестивала УзанаПолянаФест 2013, който ще се проведе между 12 и 14 юли в местността Узана край Габрово.

Целта на любопитната инициатива е да стимулира въображението на всички посетители на фестивала и да ги накара да впуснат фантазията си в действие, за да създадат нестандартни модни решения, направени от отпадъци или други форми на еко мода.

"Приканваме всички хора, които ще дойдат на Узана, да подготвят своите екодрехи и да ги представят на фестивала. Вярваме, че по този начин ще дадем положителен пример и ще се доближим с една малка стъпка към по-разумно, отговорно и екологично интелигентно отношение към природата и заобикалящата ни среда.’’ – споделят организаторите.

Подобно разбиране е част от това, което организаторите на събитието, припознават като  екоплогична интелигентност - следващото стъпало в мисленето и отношението на хората към планетата, на която живеем и нейните ресурси.

УзанаПолянаФест 2013 се организира от Фондация "ТАЙМ – екопроекти”, благодарение на финансовата подкрепа на Министерство на околната среда и водите чрез Предприятие за управление на дейностите по опазване на околната среда (ПУДООС). Фестивалът се осъществява с подкрепата на Община Габрово и Българското национално радио.

<<Sever.bg във Facebook>>Докладвай за нередност в статията
Добави коментар