Вход | Регистрация

Чистят и екопътеките край Тревненско

Чистят и екопътеките край Тревненско
Снимка: Thinkstock/Guliver
Трявна се включава в кампанията "Да почистим Стара планина".
Акцията стартира утре, 13 юли от 10.00 часа от екопътека  с. Бъзовец - м. "Стената".

Изходен пункт е сградата на Община Трявна. Продължителност на маршрута 30 мин. от ж.п. спирка Бъзовец през върховете Малък и Голям чукар до връх Бъзовец и Стената.  Живописен маршрут, заобикалящ върховете Малък и Голям чукар, до връх Бъзовец на север. Оттам на запад се стига до Стената – истински природен феномен, от който се открива цялата красота на Тревненска Стара планина и Предбалкана. На връх Бъзовец е изграден голям заслон с камина, а на върховете Малък и Голям чукар са разположени пейки с масички и малък заслон за отдих.

Осигурени са ръкавици, чували и транспорт до местата за почистване. При лошо време акцията ще се проведе на 14 юли, информират от Община Трявна.

Другият лъч е по екопътека  с. Кръстец - с.  Бъзовец – община Трявна.

Изходен пункт - сградата на Община Трявна. От ж.п. спирка Бъзовец през параклис "Св. София, Вяра, Надежда и Любов”, параклис "Св. Иван Рилски”, "Царски кладенец”, гара Кръстец. Продължителност: 1.30ч. От спирката по стръмната пътека се стига до параклис "Св. София, Вяра, Надежда и Любов”. Около него също е изграден голям заслон с камина и детска площадка. През вековната букова гора се стига до параклис "Св. Иван Рилски” и връх Кръстец, заслона "Царски кладенец”. На всички места с панорамни гледки са изградени пейки с масички за отдих.

За координатор на проявата от страна на общинска администрация е определен  инж. Веселин Колев, който отговаря  на телефон 0677/ 6 24 96 или на GSM: 0896 694 292. 

<<Sever.bg във Facebook>>Докладвай за нередност в статията
Добави коментар