Вход | Регистрация

Виж кой ще подменя кашпите в Габрово?

И кой ще оформя короните на дървета и ще зазимява розите

Ще има вече кой да се грижи за зелените площи на Габрово. Това ще са озеленителите от новото звено към Общината. 

В настоящия есенно-зимен сезон работниците ще бъде ангажирани с поддържане на зелените площи и детските площадки, ще оформят короните на дървета, ще зазимяват розите, ще почистват паркови алеи от шума и сняг, ще извършват текущ ремонт на паркова мебел и детски съоръжения, както и преглед на поливни системи.

През пролетта експертите от звеното планират промяна на съществуващи цветни фигури и използване на нови видове цветя, подмяна на кашпи и поставяне на нови в централната градска част, засаждане на дървета и жив плет в зони за улично озеленяване.

Звеното подготвя извършване на мащабна инвентаризация и паспортизация на зелените площи, което включва алейна мрежа, паркова мебел, водни площи и скални кътове, видове растителност, дървета, храсти, тревна покривка, цветни фигури, архитектурни елементи, паметници и скулптури. 

Допълнително всички дървета над 20-годишна възраст, намиращи се на обществени терени в града, с изключение на овощните, след като бъдат парспортизирани ще преминат персонална фитосанитарна оценка, според която ще се определят конкретните мерки за подобряване на общото състояние на дървото и естетическия му вид.

При създаване на новото звено Община Габрово ще работи в партньорство и според добрите практики и модели на работа на побратимения швейцарски град Тун.

Виж кой ще подменя кашпите в Габрово?

<< Sever.bg във Facebook >>Докладвай за нередност в статията
Добави коментар