Вход | Регистрация

И в Габровско ще чистят Стара планина

Поляната в централната част на "Узана" ще бъде почистена на 14 юли от 14 до 16 часа, информира Община Габрово.

Така местната администрация ще се включи в инициативата "Да изчистим Стара планина”, която е продължение на кампанията на национална телевизия "Да изчистим България за един ден” .

За всеки желаещ, да се включи в екоинициативата са осигурени чували и ръкавици. Те могат да бъдат получени от шатрите на екипа на проект "Изграждане на регионална система за управление на отпадъците в регион Габрово" и Природен парка "Българка”. Събраните отпадъци ще се събират на автобусното обръщало, след което ще бъдат извозени с организиран транспорт.

Имената на всеки взел чувал и ръкавици и включил се в почистването ще бъдат разиграни в томбола с награди - тениски с логото на инициативата.

В "Да изчистим Стара планина” на "Узана" участие ще вземат и популярни лица от предаването "Гласът на България”. Освен, че ще запретнат ръкави, за да посъберат някоя друга захвърлена бутилка или найлонова торбичка, те ще допринесат и за настроението на зелено мислещите с няколко изпълнения.

"Да изчистим Стара планина” е проект с регионален характер и цели да обхване главно зони за туризъм и зони за отдих и почивка. Регистрираните над 30 обекта за почистване в Стара планина, попадат в зони,  които са маркирани като "мръсни” по време на набирането на информация през месец април, но  не са били почистени през пролетта по време на кампанията "Да изчистим България за един ден”.

<<Sever.bg във Facebook>>Докладвай за нередност в статията
Добави коментар