Вход | Регистрация

Музика от кутии извличат немузикантите от "Крах Кистен Оркестър" в клуб ТАМ

Германската група ще открие сезона на великотърновския клуб за независимо изкуство

Музика от кутии извличат немузикантите от "Крах Кистен Оркестър" в клуб ТАМ
ТАМ

С интригуващ концерт открива новия си сезон клуб ТАМ в старата столица. Утре, 12 септември, независимото ТАМошно пространство ще се изпълни с нетрадиционни звуци, които членовете на германската група "Крах Кистен Оркестър" ще извлекат от квадратни кутии.

Музикалният пърформанс на Krachkisten Orchestra ще ви залее с шумове, преливащи в полка, хип-хоп и електронна музика. Началото на сезона и на изпълнението ще бъде поставено в 22 ч. с вход свободен.

"Крах Кистен Оркестър" е създаден през 2009 г. в Хамбург от художничката Тинтин Патроне. 19 квадратни кутии, приличащи на китарни усилватели, са всъщност музикалните инструменти на групата. Те са изпълнени в стила на Пийт Мондриан и създадени от самата Тинтин в домашни условия.

Инструментите са вдъхновени от италианския футурист Луиджи Русоло и изобретените от него преди около 100 години Intonarumori. Подобно на неговите инструменти, всяка кутия издава собствен специфичен звук, който може да бъде модифициран чрез копчета и бутони.

На шега или не, от групата споделят, че музикалността не е условие за приемане в ансамбъла – достатъчно е човек да има два показалеца и облекло за джогинг. Така от създаването му досега броят на немузикантите в него расте непрекъснато.

Чуйте за какво иде реч в следното видео от изпълнение на "Крах Кистен Оркестър":

ТАМ

<< Sever.bg във Facebook >>Докладвай за нередност в статията
Добави коментар