Вход | Регистрация

Трите най-големи танцови ансамбъла с концерт във В.Търново и Русе!

Над 150 артисти от "Филип Кутев", "Пирин" и "Тракия" представят българския фолклор в уникален спектакъл "На теб, Българийо, свещена"

Трите най-големи танцови ансамбъла с концерт във В.Търново и Русе!

На уникален концерт ще станат свидетели великотърновци на 29 април. Трите най-големи танцови ансамбела в страната "Филип Кутев”, "Тракия” и "Пирин”ще представят спектакъла си "На теб, Българийо свещена" в Двореца на културата и спорта "Васил Левски” от 19 ч.

Над 150 танцьори, музиканти и певци ще представят ритми, костюми и мелодии от всички фолклорни области на страната. Събитието се организира от Мениджърска агенция "Българка" и освен В. Търново ще бъде факт и в други градове, следващият от които е Русе – на 13 май.

"Голямо удоволствие е за нас да бъдем заедно с нашите колеги на една сцена.", сподели преди концерта главният художествен ръководител на ансамбъл "Пирин" Данислав Кехайов. Според него публиката ще остане впечатлена от разнообразието на багри, танци, музика и хореографски решения.

"За публиката тези спектакли се превръщат в истински празник, а за нас артистите са страшно енергизиращи. Между нас се създава и елемент на съревнование, което още повече вдига адреналина на сцената.", разказа директорът на ансамбъл "Филип Кутев" проф. д-р Елена Кутева.

"Ансамбъл "Тракия" очаква с  нетърпение срещата си с публиката във Велико Търново, където има много почитатели. Истинско предизвикателство е да влезем в тази артистична битка с нашите колеги.", каза преди концерта главният художествен ръководител и хореограф на ансамбъл "Тракия" проф. Даниела Дженева.

Билети за концерта в старата столица се продават на каса в ДКС и в Туристическия информационен център.За повече информация желаещите могат да се обръщат към Тони Тонкова (0878 987 065) и Николай Падалски (0879 988 085), agencybulgarka@gmail.com.

 << Sever.bg във Facebook >>Докладвай за нередност в статията
Добави коментар