Вход | Регистрация

6 български спектакъла в програмата на „Сцена на вековете”

Летният сезон на българските оперни театри във В.Търново започва на 15 юли с мюзикъла "Граф Монте Кристо"

6 български спектакъла в програмата на „Сцена на вековете”

Шест забележителни постановки ще бъдат представени по време на първия у нас Летен сезон на българските оперни театри "Сцена на вековете”. Тяхна сцена ще бъде крепостта Царевец с начален час на спектаклите 21.

Програмата започва на 15 юли, когато почитателите на класическото изкуство ще гледат постановката "Граф Монте Кристо” по едноименния роман на Александър Дюма. Мюзикълът ще бъде представен от Театрално-музикалния продуцентски център във Варна по атрактивен начин с триизмерни ефекти и съвременни сценографски решения.

Операта "Набуко” ще бъде поставена на 23 юли. Тя е копродукция на Държавна опера - Стара Загора и Държавна опера - Бургас. Постановките продължават на 29 юли със заглавието "Аида” на Джузепе Верди (Държавна опера – Русе), а на 5 август Театрално-музикалният продуцентски център-Варна ще зарадва публиката с балета "Дон Кихот" от Лудвиг Минкус.

Календарът продължава на 27 август с "Кармен" от Жорж Бизе (копродукция на Държавна опера - Стара Загора и Държавна опера- Бургас). На 3 септември на сцена бъде поставена рок-операта по музика на Андрю Лойд Уебър "Исус Христос суперзвезда", продукция на Държавна опера - Пловдив.

Летният сезон на оперните театри "Сцена на вековете” е носител на престижното отличие "Европа на фестивалите – фестивали в Европа” за 2015/2016 г. Всяка година постановките на Царевец се радват на изключителна популярност. Над 1800 са седящите места, които ще бъдат разположени амфитеатрално около Двореца на Асеневци.

Билетите са на цени между 10 и 40 лева. Те могат да бъдат закупени както от офиса на Общинската туристическа агенция, така и по интернет.

6 български спектакъла в програмата на „Сцена на вековете”

 << Sever.bg във Facebook >>Докладвай за нередност в статията
Добави коментар